Мелони позвала на кооперативни приступ пореским обвезницима у сузбијању утаје

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Apr.2023, 08:01

Мелони позвала на кооперативни приступ пореским обвезницима у сузбијању утаје

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони позвала је данас на кооперативан приступ према пореским обвезницима, како би сузбила хроничну утају пореза која утиче на трећу највећу економију у зони евра. Фото: Танјуг/АР/Riccardo De Luca Мелони тврди да агресивна политика није дала очекиване >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << резултате, пренео је Ројтерс.
Њене примедбе долазе након пореске амнестије одобрене ове недеље као део ширег пакета помоћи од пет милијарди евра пореским обвезницима, што је изазвало критике опозиционих партија.
Према подацима италијанског Министарства финансија, штета од утаје пореза у Италији процењена је на око 90 милијарди евра.
Нова шема ће омогућити да се избегну пресуде за пореске прекршаје ако се нагоде са властима и измире пропуштена плаћања.
„Репресија сама по себи не функционише, потребан нам је приступ заснован на одговорности“, рекла је Мелони.
Шефица десничарске администрације је оценила да „све чешће рестриктивне” мере усвојене последњих година нису решиле проблем.
Nezaposlenost u Grčkoj se popela na 11,4 odsto u februaru

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мелони позвала на кооперативни приступ пореским обвезницима у сузбијању утаје се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.