Брнабић: САД су партнер број један за Србију на пољу информационих технологија

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2023, 19:10

Брнабић: САД су партнер број један за Србију на пољу информационих технологија

Сједињене Америчке Државе су партнер број један за Србију на пољу размена услуга што се тиче сектора информационих и комуникационих технологија, рекла је председница Владе Србије Ана Брнабић поводом отварања истраживачко-развојног центра компаније „CISCO“ у Србији. Фото: Танјуг/Влада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Републике Србије/Слободан Миљевић „САД су партнер број један за Републику Србију на пољу размена услуга што се тиче сектора информационих и комуникационих технологија. За њима иду Велика Британија, Швајцарска и Немачка“, рекла је Брнабић.
Присуство „Ciska“, каже она, ће омогућити да наш извоз услуга у САД буде још значајнији.
„Имали смо у прошлој години велики успех у сектору информационих технологија, постигли смо рекордан извоз од 2,7 милијарди евра. Подаци од јануара ове године делују још боље. Према њима смо достигли извоз од 247 милиона евра, што је више од 42 одсто него у јануару 2022. године“, рекла је премијерка.
Она је мишљења да ако овако наставимо, можемо да достигнемо извоз од четири милијарде евра у сектору информационих технологија, што је, како каже, наш циљ.
„Велико ми је задовољство што данас могу да будем овде да обележимо изузетно важно ширење ‘Ciska’ у Србији. Они су присутни већ једну деценију у Србији као компанија која продаје своје услуге. Данас обележавамо њихово ширење и оснивање развојног тима што је важно за кредибилитет Србије. Када ‘Cisco’ производи нешто у вашој земљи онда то значи да сте ви као земља међу супер силама у свету информационих технологија“, рекла је Брнабић.
Како је рекла, људи који ће се бавити истраживањем неће бити само у Београду. Него и у Научно-технолошком парку у Нишу.
„Верујем да ће даље ширење довести још многе америчке компаније да отварају своје истраживачке центре у Србији“, рекла је премијерка.
Vučić: Novi Pazar će dobiti više transfernog novca i novi stadion

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: САД су партнер број један за Србију на пољу информационих технологија се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.