Букте пожари на северу Шпаније, званичници оптужују „терористе“ да пале ватру

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2023, 14:20

Букте пожари на северу Шпаније, званичници оптужују „терористе“ да пале ватру

У шпанском северном региону Астурији забележено је 116 шумских пожара у 35 округа, док се пламен шири и на планини Наранко, на неколико места, код града Овиједа, пренео је „Ел Мундо“. Фото: Танјуг/AP Photo/Alberto Saiz Генерални секретар Астурије Адријан Барбон је на Твитеру навео да се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << локалне власти суочавају са „правим терористима који угрожавају животе, градове и села“.
„Знамо да иза пожара стоје терористи који ће платити за своја недела“, поручио је он.
Данас су пламен и интензиван дим који се надвија ове планине и даље видљиви из већег дела Овиједа, у чијем се подножју налази насеље Сиудад Наранко. Пламен је опустошио део планине од средине до врха, где се налази статуа посвећена Срцу Исусовом.
У гашењу пожара ће се прикључити Јединица за ванредне ситуације са 50 војника и 20 возила, уз 95 војника и 40 возила који су већ на терену, а укупно око 700 људи гаси пожаре.
Шпанија је у среду забележила најтоплији 29. март у историји, с температурама које су премашиле нормалне нивое за седам до 14 степени, па је тако у селу Тасарте на Канарским острвима забележено 37,8 степени.
SAD: Orka Lolita biće vraćena na slobodu posle više od pola veka zatočeništva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Букте пожари на северу Шпаније, званичници оптужују „терористе“ да пале ватру се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.