Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Mar.2023, 11:30

Како уз помоћ природних материјала да освежите дизајн ентеријера

Дизајнери и власници кућа подједнако прихватају еколошки тренд, а природни материјали су преовладавали у дизајну ентеријера у последњих неколико година. Осим што су добри за животну средину, ови материјали су добри и за вас и вашу породицу. Не само што додају топлину и осећај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пријатности сваком ентеријеру, већ имају и бројне дуге предности које свакако не треба занемарити. Фото: Pexels/Jonathan Borba Природни материјали дају посебан стил вашем животном простору Постоји разлог зашто природни материјали никада не излазе из моде. Они су невероватно неутрални и дају тренутни осећај луксуза и стила сваком простору. Дрво, мермер, глина, теракота, па чак и бетон долазе у бојама које ће се уклопити у готово сваку шему боја коју смислите и побољшати је.
Дизајнери ентеријера прихватају ову нову еколошку свест, а зелени материјали се појављују свуда. Осим традиционалних, на располагању је много нових материјала који изгледају одлично и имају побољшане карактеристике.
Најбољи део је што природни материјали изгледају невероватно без обзира да ли користите само један или одлучите да помешате неколико. Пошто су увек у тренду, такође имају тенденцију да дају простору безвременску елеганцију.
Природни материјали су опција која води рачуна о здрављу У доба када напредак није увек једнак благостању, сви се трудимо да урадимо оно што можемо за своје здравље. Наши напори су углавном усмерени на исхрану и вежбање.
Међутим, материјали којима се окружујемо такође могу имати огроман утицај на наше здравље. Не тако давно, изградња домова је укључивала неке прилично штетне праксе, попут употребе азбеста или олова. Ти дани су сада иза нас, али много вештачких материјала је и даље потенцијално опасно по наше здравље.
Природни материјали су најбоља и најсигурнија опција у овом погледу. Бројна истраживања су такође показала да природни материјали благотворно утичу и на наше ментално здравље.
Природни материјали су дуготрајни Постоји разлог зашто природни материјали понекад имају већу цену. Једноставно речено, квалитет природних материјала има тенденцију да буде много бољи.
Говорећи у смислу квалитета, то се обично претвара у продужени животни век. Чак и када на крају (обично после много година) почну да показују неке знаке хабања, и даље изгледају много боље од вештачких материјала.
Излизани изглед се обично претвара у атрактивну патину која само чини да материјал изгледа привлачније, уместо да је храпав.
Уклапају се у сваки стил који одаберете Без обзира на ваш стил дизајна ентеријера, природни материјали ће се брзо и лако уклопити у сваки простор.
Циљате на елегантан, модеран изглед? Бетон и метал су ваша ствар. Рустика вас одушевљава? Теракота и дрво су прави начин. Желите да постигнете минималистички зен изглед? Прихватите бамбус и платно.
Природни материјали су такође прелеп акценат и сигурно ће удахнути мало живота вашој неутралној палети боја. И на крају, они су увек бар мало јединствени, дају вашем дому неки посебан карактер, а притом изгледају неодољиво. Додајте мало зеленила и ваш дом ће сигурно засијати.
Природни материјали могу створити луксузан изглед дома Ова луксузна кућа коју данас делимо са вама је доказ да добар стил, зеленило и природа никада не излазе из моде.
Јединственост куће је у њеној стратешкој локацији и наравно – употреби природних материјала. Широки отвори и висок плафон окружују комбиновани простор кухиње и дневног боравка, омогућавајући да богатство спољашње природе уђе у кућу као централни елемент.
За плафонске и зидне облоге коришћени су природни материјали, а комбинација зелених нијанси коришћена је у целој кући у уметности и намештају.
Kojom nogom ulazite u kuću – levom ili desnom? Jedna donosi nesreću, a druga mir i blagostanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како уз помоћ природних материјала да освежите дизајн ентеријера се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.