Моравјецки се нада новој економској заједници са Румунијом и Украјином

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Mar.2023, 14:25

Моравјецки се нада новој економској заједници са Румунијом и Украјином

Пољски премијер Матеуш Моравјецки изнео је очекивање да ће бити изграђена нова економска заједница у Централној и Источној Европи, уз учешће Румуније и Украјине, и такође критиковао моћне западне земље због дугогодишњег подривања региона. Фото: Танјуг/АР/Geert Vanden Wijngaert Током >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пољско-румунских међувладиних консултација у уторак у Букурешту, Моравјецки је истакао да је сарадња између Пољске и Румуније кључна да се глас региона боље чује, пренео је Еурактив.
„Не можемо да гледамо на Европску унију као на оне које морамо да слушамо и који увек морају имати најбоља решења која се превозе у коферу у Букурешт или Варшаву“, рекао је он, известила је ТВП.
Моравјецки је у свом говору, такође, похвалио свог румунског колегу Николае Чуку и председника земље Клауса Јоханиса због вођења политике која има за циљ „кохезију, синергију и ефикасност између обе земље“.
Према речима пољског премијера, снажније земље Запада и Истока су искоришћавале земље у региону, напомињући да када је тај простор прешао у капитализам након пада комунизма, Запад их је користио за своје циљеве.
Sijarto razgovarao sa zamenikom premijera Rusije o energetici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Моравјецки се нада новој економској заједници са Румунијом и Украјином се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.