Халанд започиње лов на три рекорда

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Mar.2023, 12:14

Халанд започиње лов на три рекорда

Ерлинг Халанд је због повреде пропустио репрезентативне мечеве за Норвешку, али могао би да се опорави већ до суботе и заигра у дербију 29. кола Премијер лиге против Ливерпула на „Етихаду“ (13.30, ТВ Арена Премиум 1). Фото: Танјуг/Nick Potts/PA via AP Норвешка „машина за голове“ је први стрелац >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Премијер лиге са 28 погодака, а до краја, у преосталих 11 мечева Ситија могао би да сруши чак три рекорда најјаче лиге на свету.
Први рекорд је по броју голова у дебитантској сезони. Кевин Филипс је у сезони 1999/2000. године постигао 30 погодака за Сандерленд и Халанду недостају само два до тог остварења. Други је по броју голова у 38 кола, који држи Мохамед Салах (Ливерпул) са 32 поготка. Халанду до тог остварења недостају четири поготка. И на крају је трећи по укупном броју голова у сезони. Енди Кол (1993/94) и Алан Ширер (1994/95) постизали су по 34 поготка у 42 кола и држе рекорд као најефикаснији играчи у историји.
Ако Халанд настави да тресе мреже у овом ритму као до сада – 28 голова на 26 мечева – могао би можда да пробије и баријеру од 40 погодака у сезони.
Манчестер сити до краја сезоне дочекује Ливерпул, Лестер, Арсенал, Вест Хем, Лидс и Челси, а гостује Саутемптону, Фуламу, Евертону и на крају Брентфорду. Шампион Енглеске са утакмицом мање има осам бодова заостатка за Арсеналом.
Luković: Momci pokazali da vredimo kao tim, zaslužili da budu deo evropske elite

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Халанд започиње лов на три рекорда се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.