ФИНМА: Разматра се дисциплински поступак против менаџера Кредит Суис

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Mar.2023, 19:35

ФИНМА: Разматра се дисциплински поступак против менаџера Кредит Суис

Швајцарски финансијски регулатор (ФИНМА) саопштио је данас да разматра да ли да покрене дисциплински поступак против менаџера банке Креди Суис након што је другу највећу банку у Швајцарској морала да откупи прошле седмице највећа швајцарска банка УБС. Фото: Танјуг/Michael Buholzer/Keystone >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << via AP Председница ФИНМА Марлен Амстад рекла је за швајцарски лист “НЗЗ ам зонтаг” да је још отворено да ли ће бити нових спасавања банака, као и да је главни фокус регулатора на очувању финансијске стабилности.
Амстад је рекла да су у Креди Суис у току неколико година направљене бројне грешке и да је постојао недостатак одговорности у тој институцији, пренео је Ројтерс.
ФИНМА је спровела шест јавних извршних поступака против Креди Суис последњих година, подсетила је Амстад. Она је оценила као добру одлуку швајцарских власти да отпишу дуг Креди Суис од 17,39 милијарди долара као део спасавања те банке.
Извршни директор ФИНМА Урбан Ангерн рекао је у одвојеном интервјуу за новине “Зонтагс цајтун” да је регулатор доследно интервенисао у овим случајевима и да је имало ефекта.
Ангерн је истакао да постоје отворене расправе о проширењу надлежности ФИНМА, као што је овлашћење да изриче новчане казне.
УБС је пристала да купи Креди Суис прошле седмице за 3,26 милијарди долара у деоницама и до 5,43 милијарде долара губитака у процесу спајања две банке које су осмислиле швајцарске власти.
MMF: Ekonomski rast Kine činiće oko trećine rasta globalne ekonomije 2023.

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФИНМА: Разматра се дисциплински поступак против менаџера Кредит Суис се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.