Бајден: Мисисипију на располагању федерална средства

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Mar.2023, 17:36

Бајден: Мисисипију на располагању федерална средства

Председник САД Џозеф Бајден прогласио је ванредну ситуацију на подручју Мисисипија рано јутрос, чиме је областима погођеним торнадом ставио на располагање федерална средства, саопштила је Бела кућа. Фото: танјуг/AP Photo/Julio Cortez Након проглашења ванредног стања, федерална средства >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << могу да се користе за за опоравак у окрузима Керол, Хамфрис, Монро и Шарки у Мисисипију, укључујући привремени смештај, поправке кућа, кредите који покривају неосигуран губитак имовине и друге индивидуалне и пословне програме, наводи се у саопштењу.
Мисисипи је, иначе, један од најсиромашнијих региона у САД, преноси АП. Најмање 25 људи је погинуло, а десетине повређено у невремену које је пододило синоћ Мисисипи.
Екипе за потрагу и спасавање наставиле су да трагају за преживелима по рушевинама сравњених и разорених кућа, пословних зграда и општинских канцеларија, док је стотине људи расељено.
Национална метеоролошка служба упозорила је на ризик од озбиљнијих временских неприлика, укључујући јак ветар, велики град и могућа торнада данас у Луизијани, Мисисипију, Алабами и Џорџији.
Торнадо је погодио јутрос округ Труп у Џорџији, близу границе са Алабамом, саопштила је Група за узајамну помоћ Џорџије.
Погођена подручја укључују и седиште округа ЛаГранж, око 108 километара југозападно од Атланте.
Папа Фрања упутио је посебну молитву за становнике Мисисипија погођене разорним торнадом током подневне молитве на Тргу Светог Петра у Ватикану.
Liban u konfuziji zbog odlaganja letnjeg računanja vremena

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: Мисисипију на располагању федерална средства се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.