Костимирани и ведрих лица – ученици ОШ „Душан Радовић“ показали свој циркуски перформанс (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Mar.2023, 15:00

Костимирани и ведрих лица – ученици ОШ „Душан Радовић“ показали свој циркуски перформанс (ВИДЕО)

Баланс на трапезу, ход по жици или окретање тањира на штапу, нисмо вам још ништа открили. Ево како су заправо изгледале све циркуске тачке које су малишани из Основне школе „Душан Радовић“ показали на својој завршној представи. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Иако су се први пут суочили са многим циркуским вештинама, после активног тренирања, с нестрпљењем и великим узбуђењем, малишани су дочекали и тај дан када ће након тромесечног увежбавања, њихове тачке угледати светло рефлектора.
Да би након доследног рада у просторији Културне станице „Барка“, на завршној приредби, приказали све оне уметничке акробације и сву своју креативност, али и стекли осећај за сценски наступ.
Фото: Градске инфо Да не буде забуне, ово није обичан циркус већ савремени циркус у којем се гради поверење. А шта то значи?
То значи да су најмлађи суграђани имали прилику да кроз тренинге и радионице вежбају стрпљење, упорност, развијају критичко мишљење, поштовање различитости, али и да граде самопоуздање.
Фото: Градске инфо Савремен циркус је друштвено ангажован, он покреће важне теме и кроз покрет, перформанс и разговор покушава свима да поручи, а пре свега да приближи деци осећај емпатије, другарства и сазнања о екологији, сиромаштву, културној различитости, као и самопоштовању.
Фото: Градске инфо Озарена лица и аплауз родитеља, бака дека и свих ближњих, пружала су подршку малишанима да покажу све оне тешке и лаке делове кореографије које су деца припремила да поносно покажу.
Фото: Градске инфо Судећи по задовољним дечијим лицима, изгледа да је предано тренирање од неколико месеци родило плодом, тако да су сви наступи изведени баш онако како су их извођачи замислили и припремили.
Фото: Градске инфо Па тако нико није отишао кући незадовољан, већ пуни утисака и питања упућеним верној публици. „Како је изгледао перформанс и да ли је тачка пре свега снимљена“?
Фото: Градске инфо Ето како изгледа када деца кроз игру и забаву савладавају непознато и зато удружење „Цирконео“ кроз програм „Градимо поверење“ на непосредан начин их уводи у свет циркуских, али и других социјалних вештина.
Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Фото: Градске инфо Deset-devet, kockice, Amerikanca – bez ovih igara nije mogao da prođe dan na igralištu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Костимирани и ведрих лица – ученици ОШ „Душан Радовић“ показали свој циркуски перформанс (ВИДЕО) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.