Запажен наступ ПКВ и наших привредника на Сајму хране и пића у Лондону

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Mar.2023, 14:42

Запажен наступ ПКВ и наших привредника на Сајму хране и пића у Лондону

Привредна комора Војводине окупила је представнике произвођача хране и пића из Републике Србије, који се заједно представљају на једној од најзначајнијих светских сајамских манифестација у сектору производње хране и пића. Фото: ПКВ Председник Привредне коморе Војводине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Бошко Вучуревић, са секретарима Удружења  индустрије и пољопривреде Зораном Трповским и Младеном Петковићем, боравиo je у Лондону и заједно са нашим произвођачима на штанду Привредне коморе Војводине и Британско – српске привредне коморе представио оно што наши произвођачи и привреда могу да понуде.
Председник Привредне коморе Војводине разговарао је на Сајму са амбасадорком Републике Србије у Великој Британији Њ.Е. Александром Јоксимовић. Истакнут је велики значај присуства наших компанија на овом значајном сајму и велика потреба да се произвођачи из Републике Србије прикажу на британском тржишту. Привредна комора Војводине наступ на сајму организовала је уз подршку Британско – српске привредне коморе. Заједнички штанд посетио је и Дејвид Ландсман, председник Британско – српске привредне коморе. У разговору са колегом из Британско – српске коморе председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић изразио је задовољство што је након дугог низа година начињен искорак ка отварању и могућности за представљање и умрежавање привредника на једном, за нас новом тржишту.
Укупна спољнотрговинска робна размена између Републике Србије и Уједињеног Краљевства је у јануару 2023. године остварена у вредности од 55 милиона евра и за 6,6% је већа од размене остварене у истом месецу претходне године. Фото: ПКВ Током целе 2022. године између Републике Србије и Уједињеног Краљевства остварена је укупна размена у вредности од 788,3 милиона  евра, што је за 26,6% више од размене остварене 2021. године.
С обзиром на то да је последњих година, нарочито после потписивања Споразума о слободној трговини између Уједињеног Краљевства и Републике Србије порастао интерес обе пословне заједнице за међусобном сарадњом Привредна комора Војводине је одлучила да окупи наше произвођаче и представи понуду њихових компанија на овој међународној манифестацији.
Serbia Speciality Food and Beverages назив је павиљона 2 где се представља Република Србија. На сајму су присутне компаније :
Cooperation of Pannonian Apples (Добановци), Dem (Кулпин), Ribella Foods (Бачки Јарак), Food Market (Сремска Каменица), Fruškogorski vinogradi (Баноштор), Medela (Врбас), Vital (Врбас), Rubin (Крушевац), Agrounija (Инђија), PIK Bečej Flora (Бечеј).
Vučić: Uskoro idem u Valjevo, otvaram fabriku Bicerba

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Запажен наступ ПКВ и наших привредника на Сајму хране и пића у Лондону се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.