Либан у конфузији због одлагања летњег рачунања времена

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Mar.2023, 13:16

Либан у конфузији због одлагања летњег рачунања времена

Одлука либанске владе да у последњем тренутку одложи почетак летњег рачунања времена до краја муслиманског светог месеца Рамазана, довела је данас до масовне конфузије у тој земљи. Фото: Pixabay/djedj Пошто су неке институције помериле време на часовницима, а друге одбиле да то ураде, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << многи Либанци су се нашли у позицији да нагађају о радним временима предузећа, школа и других установа, пренео је АП.
У неким случајевима, дебата је попримила секташку природу, а многи хришћански политичари и институције, укључујући највећу либанску Маронитску цркву, одбили су да се придржавају одлуке.
У Либану се обично казаљке на сатовима померају сат унапред последње недеље у марту, као и у већини европских земаља.
Међутим, у четвртак је либанска влада објавила одлуку привременог премијера Наџиба Микатија да помери почетак летњег рачунања времена на 21. април.
За доношење такве одлуке није наведен разлог, али се у видео снимку састанка између Микатија и председника парламента Набиха Берија, који је процурио у локалне медије, може чути да Бери тражи од Микатија да одложи увођење летњег рачунања времена, како би се муслиманима омогуц́ило да прекину рамазански пост сат раније.
 
SAD: Posle razornog tornada, Bajden proglasio vanredno stanje u državi Misisipi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Либан у конфузији због одлагања летњег рачунања времена се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.