Медведев: Ако треба руска војска може стићи до Кијева или Лавова

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Mar.2023, 11:07

Медведев: Ако треба руска војска може стићи до Кијева или Лавова

Заменик председника Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев изјавио је да се ништа не може искључити, а да, ако је потребно, руска војска може стићи до Кијева или Лавова, града на западу Украјине. Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Овде се ништа не може искључити. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ако треба стићи до Кијева, онда морате да идете до Кијева, ако треба стићи до Лавова, онда морате ићи до Лавова како би уништили ову инфекцију“, рекао је Медведев у интервјуу руским медијима говорећи о сукобу у Украјини који Москва назива „специјалном војном операцијом“.
Медевдев је додао да је неопходно избацити, како је навео, „све странце у ширем смислу те речи из руских земаља“ и створити „санитарну зону“ која не дозвољавају употребу оружја средњег и кратког домета, преноси РИА Новости.
„Неопходно је остварити све циљеве који су постављени да заштитимо наше територије, односно територије Руске Федерације. Избацити све странце који су тамо, у најширем смислу речи, направити санитарну зону која неће дозвољавати употребу било које врсте наоружања средњег и кратког домета, односно 70-100 километара, демилитаризовати је, ако говоримо о војној компоненти“, рекао је Медведев.
Severna Koreja testirala ofanzivni podvodni dron sa nuklearnim oružjem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Медведев: Ако треба руска војска може стићи до Кијева или Лавова се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.