Европска комисија саветује Холандији да принудно откупи земљу од фармера

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Mar.2023, 10:39

Европска комисија саветује Холандији да принудно откупи земљу од фармера

Европска комисија (ЕК) је на новембарском састанку саветовала Холандију да принудно откупи земљу од својих пољопривредника да би тако драстично смањила емисије азота до 2030. године. Фото: Unsplash/abnair Организација „Прати новац” и државни јавни медијски сервис НОС су на основу докумената >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у које су имали увид закључили да је шеф кабинета европског комесара за климу Дидерик Самсон, некадашњи холандски политичар, дао тај савет представницима холандског Министарства за пољопривреду, природу и квалитет хране.
Самсон је на поменутом састанку рекао да Холандија нема превише времена за одлагање циљева везаних за редукцију емисија азота, преносе „Недерландс тајмс”.
Он је додао да је принудни откуп земље најбоље решење.
Принудни откуп земље од пољопривредника је веома осетљиво политичко питање у Холандији. Партија пољопривредника БББ, која је убедљиво победила на локалним изборима прошле недеље, оштро се противи принудном откупу земље од фармера, као и већина посланика у холандском парламенту.
Холандија сматра да је у склопу политике редукције емисија азота принудни откуп земље крајње решење.
Званично, ЕК проверава да ли су државе чланице усклађене са политиком ЕУ, али саме државе одлучују како ће се ускладити са Европском унијом, преноси Танјуг.
Posle bankrota banaka cena zlata raste

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Европска комисија саветује Холандији да принудно откупи земљу од фармера се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.