Како приуштити породична путовања?

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Mar.2023, 10:01

Како приуштити породична путовања?

Да ли често видите друге породице како негде путују и помислите у себи „како могу себи то да приуште?“. Фото: Pexels/Ron Lach Ако је тако, знајте да нисте сами, јер многе мучи исто питање. Када је у питању планирање породичног путовања, сви трошкови који вас очекују довољно су моћни да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вам задају јаку главобољу.
Претпоставићемо да сте прво помислили да они који било где путују са децом, морају бити врло имућни, међутим то није увек нужно случај.
Има доста просечних породица са скромним примањима, које су откриле начин како да приуште себи путовања која желе. Све се своди на постављање приоритета у животу.
Ако желите да путујете, то итекако можете, али је важно да избегнете следеће грешке: Прво бирате дестинацију – Делује логично: бирање дестинације, датума и рачунање колико ће то да вас кошта. Међутим, тако ћете увек платити више. Савет је да покушате обрнутим редоследом. Одредите свој фонд за путовања, видите које су дестинације доступне у одређеном временском периоду, па онда одаберите где желите да идете.
Немате фонд за путовања – Колико год желели да вам кажемо да можете да путујете без новца, нажалост ова активност кошта. Али, ако направите свој фонд за путовања из ког нећете вадити новац чим вам за нешто друго затреба, увек ћете имати довољно за своје авантуре. У целу причу можете укључити и децу, што је идеалан начин да их научите шта је то штедња.
Бирате дестинације које сви други бирају (и кад их сви други бирају) – Иако заиста има много разлога због којих бисте желели да посетите Барселону, Париз и Рим, са децом у причи сигурно ћете чекати лето за ову авантуру. Проблем је међутим, што и други тако мисле и што ће то бити ударац на ваш новчаник. Уместо тога бирајте крај сезоне за путовања, или мање популарне дестинације.
Планирате викенд путовања – Обично планирате своја породична путовања за викенд, зар не? Полазак у петак и враћање у недељу? На овај начин несумњиво плаћате више на сваком кораку, од авионских карата па све до смештаја. Иако је тешко узети слободне дане преко недеље и због деце увек морате да чекате или распуст или викенд, оно што ће вам далеко више новца уштедети је путовање радним данима. Средина недеље је пун погодак.
Дајете превише новца на смештај – Иако је заиста дивно боравити у луксузном хотелу са 5 звездица, сасвим пристојан смештај можете да нађете и у оним са свега 3 звездице. Такође, многи приватни смештаји могу да вам обезбеде врло леп простор за целу породицу и то по много повољнијим ценама од хотелских.
Taktika “neosvojive tvrđave” neće dati rezultate

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како приуштити породична путовања? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.