Павел: Немачка да преузме лидерску позицију у сектору европске безбедности

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Mar.2023, 15:36

Павел: Немачка да преузме лидерску позицију у сектору европске безбедности

Чешки председник Петр Павел позвао је Немачку да преузме лидерску позицију у сектору безбедности, како би и друге земље Европске уније биле подстакнуте на то. Фото: Танјуг/АР/Petr David Josek Павел је током посете Берлину појаснио да би Немачка требало да преузме лидерску позицију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у неколико области, укључујуц́и економију, безбедносне и војне напоре и реконструкцију Украјине, преноси Еурактив.
„Почињемо да пишемо ново поглавље у европској историји и уверен сам да земља попут Немачке може да одигра одлучујуц́у улогу у овој фази“, рекао је Павел после састанка са немачким колегом Франк-Валтером Штајнмајером.
Како је истакао, Немачка може да покаже лидерство у бројним областима.
„Једна од њих је безбедност и одбрана, не само достизањем прага од два одсто БДП-а, вец́ и тиме што је једна од држава која може да предводи напоре да Европу учини безбеднијом, при чему мислим на јачање европског стуба НАТО-а, где Немачка може да има важну улогу“, рекао је чешки председник..
Према његовим речима, Немачка у многим НАТО пројектима делује као „оквирна нација“, што значи да обезбеђује основну војну опрему, али и логистику и командну структуру ​​мањим државама, које немају капацитете да изграде сопствене.
Seul: Severna Koreja danas ispalila više krstarećih raketa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Павел: Немачка да преузме лидерску позицију у сектору европске безбедности се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.