Сеул: Северна Кореја данас испалила више крстарећих ракета

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Mar.2023, 14:26

Сеул: Северна Кореја данас испалила више крстарећих ракета

Северна Кореја испалила је данас више крстарећих ракета са своје источне обале, саопштила је јужнокорејска војска. Фото: Танјуг/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP У саопштењу генералштаба јужнокорејске војске наведено је да је лансирање неколико крстарећих ракета из севернокорејске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << провинције Хамгјонг откривено око 10:15 часова по локалном времену, преноси Кјодо.
Северна Кореја је појачала војне пробе последњих недеља, испаливши интерконтиненталну балистичку ракету у четвртак, а спровела је симулацију нуклеарног контранапада против САД и Јужне Кореје током викенда.
За време одржавања заједничких војних вежби Јужне Кореје и САД, које је Северна Кореја осудила као непријатељске активности, Пјонгјанг скоро свакодневно спроводи тестирања својих балистичких ракета.
На састанку Савета безбедности Уједињених нација у понедељак, организованом поводом лансирања севернокорејске балистичке ракете „хвасонг-17“ у четвртак, САД са једне и Кина и Русија са друге стране, изнеле су супротне ставове о томе ко је крив за подстицање Пјонгјанга на десетине лансирања и развој балистичких пројектила у оквиру програма нуклеарног оружја.
Кишида у Кијеву: Руска инвазија подрива међународни правни поредак

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сеул: Северна Кореја данас испалила више крстарећих ракета се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.