Беч инвестира у шест Да Винчи хируршких робота

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Mar.2023, 13:20

Беч инвестира у шест Да Винчи хируршких робота

Град Беч је одлучио да инвестира по два милиона евра у шест Да Винчи хируршких робота најновије генерације за извођење минимално инвазивних операција. Фото: Wikimediacommons/Marcy Sanchez Све више хируршких захвата се изводи минимално инвазивно, што представља предност како за пацијенте >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тако и за хирурге. Операције се спроводе помоћу камере и инструмената који се уводе у тело кроз мале резове на кожи. На тај начин се могу извести много сложенији маневри, док се дрхтање руку хирурга поништава. Нервни и крвни судови су најбоље могуће заштићени, а мали резови омогућавају постизање бољих естетских резултата и смањење болова након операције. Хирурзи нису више за операционим столом, већ управљају конзолом док гледају у екран. Тродимензионална слика високе резолуције пружа десет пута увећан приказ.
Да Винчи роботи ће бити набављени за одељења урологије, опште хирургије, ОРЛ и гинекологије у више клиника у Бечу. У набавку робота је укључена и обука хирурга који ће их користити.
Bečki vodovod slavi 150 godina postojanja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Беч инвестира у шест Да Винчи хируршких робота се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.