Канцеларија за КиМ обезбедила новац за три породичне куће у општини Витина

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Mar.2023, 13:16

Канцеларија за КиМ обезбедила новац за три породичне куће у општини Витина

Канцеларија за Косово и Метохију определила је новчана средства за санацију и доградњу три породичне куће на територији општине Витина, чиме се наставља стамбено збрињавање нашег народа на КиМ, са акцентом на вишечлане породице и оне које живе у отежаним условима. Фото: Танјуг/Канцеларија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за Косово и Метохију Адаптиране домове добиће породица Драгана Којића из Врбовца која броји шест чланова међу, којима је и двомесечна беба, као и шесточлана породица Бобана Богдановића из Клокота, самохраног оца, саопштила је Канцеларија за КиМ.
Овим пројектом, како је наведено, обухваћена је и санација куће Илије Симића из Клокота чији је дом крајем прошлог месеца претрпео бројна оштећења услед пожара, а Канцеларија је обећала помоћ. Помоћница директора Канцеларије за КиМ за инфраструктурне пројекте, Јелена Стојковић, напомиње да је један од приоритетних активности Канцеларије за КиМ побољшање општих услова живота наших људи на простору покрајине, посебно стамбено збрињавање.
„Канцеларија настоји да кроз своје пројекте помогне што више породица на КиМ, а приоритет су нам свакако вишечлане породице и домаћинства. Наша је обавеза и задовољство да као Канцеларија можемо да стамбено обезбедимо и збринемо бројне породице у нашој јужној покрајини и пружимо им што квалитетније услове живота. Важно нам је да равноправно бринемо о нашим људима, како јужно, тако и северно од Ибра, јер нам је циљ да остану на својим огњиштима и у што бољим условима развијају своје породице“, истиче Стојковић.
Она је подсетила да су у овој општини већ у току радови на још две куће.
Увелико се изводе радови на санацији куће самохране мајке Лидије Герић из Могиле, а за шесточлану породицу Марка Пирића, интерно расељеног из Витине, приводимо крају градњу потпуно новог дома у Врбовцу, саопштено је из Канцеларије за КиМ.
Vučić sa Tajanijem: Hvala na prijateljstvu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Канцеларија за КиМ обезбедила новац за три породичне куће у општини Витина се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.