Почео са радом Форум за пословну и научну сарадњу Србије и Италије

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Mar.2023, 12:42

Почео са радом Форум за пословну и научну сарадњу Србије и Италије

Форум за пословну и научну сарадњу Србије и Италије који се одржава у оквиру званичне посете италијанске државно-привредне делегације Србији, почео је са радом у присуству председника Србије Александра Вучића и потпредседника Савета министара и министра спољних послова и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << међународне сарадње Италије Антонија Тајанија. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Форум организује Привредна комора Србије (ПКС) уз подршку италијанске агенције за трговину (ИТА) и Амбасаде Италије у Србији, а председник ПКС Марко Чадеж је рекао да никада није видео овако пуну салу и да је ово највећи билатерални пословни форум који је комора организивала у последњној деценији.
Истакао је да је присутно више од 250 наших и 150 италијанских привредника.
Захвалио је председнику Србије Александру Вучићу и потпредседнику Савета министара и министра спољних послова и међународне сарадње Италије Антонију Тајанију што су економију ставили у први план своје агенде.
Циљ одржавања овог скупа јесте унапређење укупних економских односа Србије и Италије, проширење сарадње на област високих технологија заснованих на иновацијама и научним достигнућима као и представљање могућности за нове инвестиције италијанских компанија у нашој земљи.
На форуму ће, како је Танјугу речено у ПКС, учестовати 246 компанија из Србије и 149 из Италије, а заказано је око 400 билатераних састанака. Пре билатералних састанака српских и италијанских привредника планирано је потписивање више споразума, као и одржавање три округла стола и то Технолошке иновације: Зелена и енергетске транзиција, затим Одржива пољопривреда и Агри-тек и Инфраструктура, на којима би требало да учествују министри рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, пољопривреде Јелена Танасковић, заштите животне средине Ирена Вујовић, грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића.
Beogradski turizam ostvario rekord

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почео са радом Форум за пословну и научну сарадњу Србије и Италије се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.