Кристерсон: Расте вероватноћа да ће Финска ући у НАТО пре Шведске

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Mar.2023, 14:53

Кристерсон: Расте вероватноћа да ће Финска ући у НАТО пре Шведске

Премијер Шведске Улф Кристерсон изјавио је данас у Стокхолму да „расте вероватноћа“ да ће Финска постати чланица НАТО пре његове земље, али да је улазак Шведске у Североатлантску алијансу само питање времена. Фото: Танјуг/Jonas Ekstromer/TT News Agency via AP „На крају крајева, није упитно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ли ће Шведска ући у НАТО, већ када ће се то десити“, рекао је Кристерсон, преноси Ројтерс.
Представници Турске, земље која има примедбе на чланство Шведске и Финске у НАТО, прошле недеље су се у Бриселу сусрели са делегацијама две нордијске земаље.
Анкара је јасно ставила до знања да има више примедби на рачун Стокхолма него Хелсинкија, што значи да Шведска и Финска можда неће истовремено ући у НАТО као што су првобитно замишљале. Шведска и Финска су прошле године предале захтев за чланство у НАТО, који је за сада подржало 28 од 30 држава чланица ове организације, а изузетак су Турска и Мађарска.
За улазак нове чланице у НАТО потребна је сагласност свих чланица Североатлантске алијансе.
Bajden: Za Australiju podmornice na nuklearni pogon, a ne nuklearno naoružane

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кристерсон: Расте вероватноћа да ће Финска ући у НАТО пре Шведске се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.