Шојгу честитао Лију именовање за министра одбране Кине

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2023, 19:56

Шојгу честитао Лију именовање за министра одбране Кине

Кинески генерал Ли Шангфу, као нови министар одбране те земље, требало би да помогне развоју војне и војно-техничке сарадње Русије и Кине, поручио је данас руски министар одбране Сергеј Шојгу у телеграму свом кинеском колеги, честитајући му на именовању. Фото: Wikimedia Commons/Пресс-служба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Президента РФ „Изражавам своје уверење да ће ваше активности на овој функцији допринети развоју свеобухватног партнерства и стратешког ангажовања између Руске Федерације и Народне Републике Кине у области војне и војно-техничке сарадње“, наводи се у телеграму који је Шојгу упутио Лију, преноси ТАСС.
Руски министар је у честитки пожелео генералу Лију добро здравље, просперитет и успех у предстојећим подухватима.
Национални народни конгрес Кине, највише законодавно тело у тој земљи, поставило је у недељу за новог министра одбране земље шездесетпетогодишњег генерала Лија Шангфуа.
Америчко министарство финансија је 2018. године увело санкције Одељењу за обуку и снабдевање Централног војног савета Кине и Ли Шангфуу, који га је тада водио, због војне сарадње са Русијом.
Генерал Ли се нашао на мети америчких санкција због руског трансфера Кини борбених авиона Су-35 и опреме за ПВО системе С-400.
Si planira telefonski razgovor sa Zelenskim posle susreta sa Putinom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шојгу честитао Лију именовање за министра одбране Кине се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.