Додик: Источно Сарајево стратешки важно за Српску

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2023, 19:50

Додик: Источно Сарајево стратешки важно за Српску

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је боље саобраћајно повезивање општина у оквиру града Источно Сарајево, због чега се ради студија изводљивости за пробијање цеви тунела који би повезао Пале са градским језгром. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Додик је истакао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ће овај пројекат у наредних четири-пет година бити сигурно урађен, наводећи да многи нису веровали у сличан пројекат који је урађен на превоју Чемерно.
Он је истакао да је град Источно Сарајево стратешки важан за Републику Српску и подсетио да су пре неколико година евидентирани највећи проблеми, који су до данас решени.
„Од болнице, до пута према Јахорини, као и одређених решења која су била важна за општине у саставу града“, изјавио је Додик новинарима након састанка са градоначлником Источног Сарајева.
Говорећи о важности града, Додик је истакао и Универзитет у Источном Сарајеву и напоменуо да је од кључне важности створити услове за добро студирање и квалитетан кадар на факултетима.
Истакао је да је Влада Републике Српске учествовала у решавању свих важних проблема са којима се сусретао сам град Источно Сарајево и општине у његовом саставу, те напоменуо да ће институције наставити да раде на пројектима важним за развој Источног Сарајева.
„Учинићемо све да направимо разлику која је потребна у погледу развоја града у односу на претходну деценију, да сваких пет до десет година видимо резултате пројеката“, казао је Додик, пренела је РТРС.
Додик се раније данас у Источном Сарајеву састао са градоначелником Љубишом Ћосићем, а вечерас ће присуствовати свечаној седници Скупштине града Источно Сарајево поводом обележавања 30 година од званичног доношења Статутарне одлуке о организацији Српског града Сарајева.
Vučić sa Lajčakom: Razgovor težak i sadržajan, nastavljamo večeras

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Источно Сарајево стратешки важно за Српску се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.