Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2023, 11:20

Бела кућа: Бајден разговарао са гувернером Калифорније о пропасти банке СВБ

Амерички председник Џозеф Бајден разговарао је са гувернером Калифорније Гавином Њузомом о пропасти банке Силицијумска долина (СВБ) и напорима да се реши настала ситуација, саопштила је Бела кућа. Фото: Танјуг/AP/Evan Vucci У саопштењу се наводи да је Бајден разговарао са Њузомом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о проглашењу ванредног стања које је издао у петак да би осигурао да Калифорнија има пуну подршку савезне владе у санирању последица аког зимског невремена, укључујуц́и поплаве, пренео је Ројтерс.
Запосленима у банци Силицијумска долина (СВБ), једној од кључних зајмодаваца технолошких стартапова са седиштем у Калифорнији, Федерална корпорација за осигурање депозита понудила је да раде 45 дана за једну и по плату, након што је регулатор преузео контролу над пропалим зајмодавцем.
Корпорација, која је преузела контролу над банком у петак, послала је имејл запосленима са тим обавештењем у који је Ројтерс имао увид.
СВБ је на крају прошле године имала 8.528 запослених.
Особљу је речено да настави да ради на даљину, осим за неопходне раднике и запослене у филијалама.
Банка Силицијумска долина је пропала након што су штедише забринуте за ликвидност банке пожуриле да повуку своје депозите и током два дана повукле су више од 100 милијарди долара.
СВБ је рангирана као 16. највећа банка у САД крајем прошле године, са око 209 милијарди долара имовине и 175,4 милијарде долара депозита.
Главна канцеларија банке је у Санта Клари у Калифорнији и свих њених 17 филијала у Калифорнији и Масачусетсу биће поново отворене у понедељак, наводи се у саопштењу.
Bajdenova administacija menja boje predsedničkog aviona

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа: Бајден разговарао са гувернером Калифорније о пропасти банке СВБ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.