Шта да радите када вам мобилни телефон падне у воду?

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2023, 19:00

Шта да радите када вам мобилни телефон падне у воду?

Кад мобилни телефон упадне у воду или на неки други начин уђе нека течност или влага у њега, постоји неколико ствари које можете урадити. Фото: Pixabay/Bru-nO Најчешћи случај је онај „фатални” тренутак када наш паметни телефон направи троструки салто и дође у контакт са водом, сачували >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смо га за неколико секунди и покушавамо да ублажимо последице, али можда је већ касно.
У овој ситуацији постоји много „кућних лекова“. Прва ствар која пада на памет је широко распрострањена пракса стављања мобилних телефона у чинију са пиринчем како би апсорбовали влагу. Овај трик има много „следбеника“, али и велики број оних који га нападају. Они који су успели у трику сматрају га најбољим решењем, али они који нису успели да „оживе” свој уређај овом методом ругају се његовој ефикасности.
Стручњаци за технологију саветују да то не радите, јер верују да, упркос упијајућој моћи пиринча, скроб који ослобађа може да оштети уређај. Обавезе произвођача укључују излагање директној топлоти, као што су сушачи или радијатори, или окретање уређаја „наопако“ да би се испустила вода.
Стручњаци се слажу са препоруком да се уређај одмах искључи и, ако је могуће, извади батерију. Највећа штета коју вода наноси уређајима лежи у њеној високој реактивности на метале од којих су направљени, што доводи до корозије и накнадног кратког споја или лома појединих делова.
Поред тога, високе концентрације соли и хлора у базенима или мору могу повећати корозију. Током летње сезоне, вода није једини непријатељ уређаја. Песак може бити још једна опасност на коју треба пазити, јер може ући у прикључак за пуњење или звучнике. Препоруке у овом случају иду од употребе четкице за зубе са меким влакнима, или коришћења чачкалице или игле, али уз велики опрез, јер зрнца песка могу завршити на „дну“ уређаја.
Šta se dešava kada stavite kuglicu aluminijumske folije u mašinu za pranje veša?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта да радите када вам мобилни телефон падне у воду? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.