Египат: Археолози открили насмејану сфингу са ликом римског цара Клаудија (ФОТО))

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2023, 12:43

Египат: Археолози открили насмејану сфингу са ликом римског цара Клаудија (ФОТО))

Египатско министарство туризма и старина саопштило је да су архелози на југу Египта близу храма Хатор открили мању сфингу „насмејаног лица и са две рупице на образима“, која наводно представља римског цара Клаудија, као и остатке олтара од кречњака. Фото: Танјуг/Egyptian Ministry >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << of Tourism and Antiquities via AP Оба предмета су пронађена унутар гробнице на два нивоа у храму Дендера, 450 километара јужно од Каира, преноси Би-Би-Си.
Фото: Танјуг/Egyptian Ministry of Tourism and Antiquities via AP Поред „лепо истесане“ сфинге, археолози су окрили и камену плочу из римског доба, на којој се налазе натписи исписани демотским писмом и хијероглифима. Фото: Танјуг/Egyptian Ministry of Tourism and Antiquities via AP Фото: Танјуг/Egyptian Ministry of Tourism and Antiquities via AP Неки стручњаци мисле да влада Египта овим открићима жели да привуче више посетилаца и удахне нови живот туристичкој индустрији у земљи која је тешко погодјена економском кризом.
Kanada: Najranije preveremeno rođeni blizanci na svetu za Ginisa (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Египат: Археолози открили насмејану сфингу са ликом римског цара Клаудија (ФОТО)) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.