Патријарх Порфирије: Црква се редовно одазива акцијама давања крви

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2023, 16:12

Патријарх Порфирије: Црква се редовно одазива акцијама давања крви

У добровољној акцији давања крви данас је учествовао патријарх Порфирије који је том приликом донирао крв у Парохијском дому Храма Светог Саве и истакао да се црква редовно одазива оваквим акцијама које организује Црвени крст Србије и Црвени крст Београда. Фото: Танјуг/Тара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Радовановић „Мислим да је свака реч сувишна када говоримо о значају давања крви и сувишно је говорити колико је то значајно у лечењу разних болести, операција“, нагласио је патријарх.
Патријарх је поручио да некима кап наше крви значи спашавање живота и додао да је поред давања крви, свака помоћ онима који су болесни, обавеза свих људи. „Данас смо у пет храмова организовали давање крви“, потврдио је патријарх Порфирије.
Институт за трансфузију крви, у сарадњи са Српском православном црквом и Црвеним крстом, организовао је данас добровољну акцију давања крви у више храмова на територији Београда.
Grujičić: Preventivni pregledi imaju ključnu ulogu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Патријарх Порфирије: Црква се редовно одазива акцијама давања крви се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.