Сусрет Шолца и Бајдена почетком марта у Вашингтону

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2023, 18:40

Сусрет Шолца и Бајдена почетком марта у Вашингтону

Немачки канцелар Олаф Шолц састаће се 3. марта са америчким председником Џозефом Бајденом у Вашингтону, што ће бити његова прва посета Белој кући од напада Русије на Украјину, најавила је данас портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер. Фото: WikimediaCommons/Matt H. Wade „Посета канцелара је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прилика да се поново потврде дубоке пријатељске везе између САД и нашег НАТО савезника Немачке“, рекла је Жан-Пјер.
Како је навела, Бајден и Шолц састаће се недуго након прве годишњице напада Русије на Украјину, разговараће о напорима да се помогне Кијеву, повећањем трошкова рата за Русију путем санкција и контроле извоза, наводи Ројтерс.
„Они ће разговарати и о сарадњи на важним регионалним и глобалним безбедносним проблемима, укључујући изазове које поставља Кина, као и сарадњи на подручју Индо-Пацифика“, рекла је Жан-Пјер.
Очекује се да ће Шолц и Бајден разговарати и о несугласицама које су настале између Немачке и других европских земаља с једне и САД са друге стране, када је реч о америчком Плану о смањењу инфлације. Шолц је прошле недеље изјавио да жели да продуби економске везе са САД, али да би Вашингтон требало да повуче правила која европске компаније ставља у неравноправан положај на тржишту у поређењу са, како је навео, Канадом и Мексиком.
Ројтерс подсећа да ће се Шолц ове седмице састати са потпредседницом САД Камалом Херис на безбедносној конференцији у Минхену.
Moldavija: Pronađeni ostaci rakete kod granice sa Ukrajinom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сусрет Шолца и Бајдена почетком марта у Вашингтону се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.