Абазовић најавио отварање Амбасаде Црне Горе у Хагу

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2023, 18:31

Абазовић најавио отварање Амбасаде Црне Горе у Хагу

Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић састао се данас у Хагу са потпредседник холандске владе Вопке Укстром и најавио отворање Амбасаде Црне Горе. Фото: Танјуг/Дарко Војиновић Абазовић је истакао да је Црна Гора предузела конкретне кораке за отварање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Амбасаде у Холандији, са седиштем у Хагу.
Најавио је да ће отварање црногорског дипломатског представништва бити реализовано у наредним месецима и оценио да ће то допринети јачању добрих билатералних односа и бити потврда важностидве земље за европску интеграцију Црне Горе.
Како је саопштено из Владе Црне Горе, Абазовић је нагласио да отварање Амбасаде Црне Горе у Хагу није само потврда добрих билатералних односа, већ и доказ важности коју Црна Гора придаје европским интеграцијама, имајући у виду однос Холандије према политици проширења ЕУ.
Навео је и да је, поред садржајних политичких односа, Црна Гора спремна да додатно обогаћује економски потенцијал, стварајући повољнији инвестициони амбијент за значајне холандске инвестиције. Абазовић и Укстре су се сагласили да постоји евидентан простор за снажење економске сарадње, нарочито у енергетском сектору, туризму, инфраструктурним пројектима, ИТ области, пољопривреди и прехрамбеној индустрији.
Саговорници су истакли потенцијал за унапређење пријатељских и савезничких односа, указујући да Црна Гора и Холандија, као партнери у НАТО, сарађују на вишем нивоу и у оквирима важним за ширу, глобалну безбедност.
Абазовић и потпредседник холандске владе разговарали су на маргинама РЕАИМ самита у Хагу.
Rusija proterala četvoricu austrijskih diplomata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Абазовић најавио отварање Амбасаде Црне Горе у Хагу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.