Додик: Руске дипломате нису судије и ментори у БиХ

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2023, 20:01

Додик: Руске дипломате нису судије и ментори у БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је Дан дипломата Руске Федерације, 10. фебруар, оценивши да је Русија све време привржена Дејтонском мировном споразуму, очувању мира у БиХ и поштовању основних принципа на којима она почива – равноправности два ентитета и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << три конститутивна народа. Фото: Танјуг/Синиша Коњевић „Притом, никада ниједан руски дипломата у БиХ није преузео на себе улогу судије или ментора”. Навео је Додик, саопштено је из Кабинета председника РС.
Додик је истакао како 10. фебруар не може бити обележен у РС а да се српски народ не сети „великог човека и дипломате Виталија Чуркина”.
„Стављањем вета на усвајање срамне британске резолуције о Сребреници, Чуркин је учинио историјско дело, јер је спречио њено усвајање. Самим тим и последице и бреме које би српски народ неправедно сносио и носио”, истакао је Додик.
Bocan-Harčenko: Srbija zna da se odupre pritiscima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Руске дипломате нису судије и ментори у БиХ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.