Новосадске стрељане: Где можете испробати своју прецизност из ватреног оружја?

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2023, 19:02

Новосадске стрељане: Где можете испробати своју прецизност из ватреног оружја?

Готово свако од нас је понекад хтео да ускочи у улогу јунака у акционим филмовима и запуца из ватреног оружја. Док су мушкарци идеализовали Рамба, Терминатора, или Брус Вилиса у филму „Умри мушки“, девојке су се виделе у улози Ларе Крофт или Никите. Фото: Unsplash/Mykola Makhlai Сем што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << није легално, ватрено оружије је и веома опасно за коришћење ван посебно опремљеног простора и без претходне обуке. У овом тексту ћемо вам представити неколико стрељана у Новом Саду у којима можете проверити своју прецизност из ватреног оружија и ући у улогу омиљених ликова из акционих филмова.
Услуге стрељана могу користити и малолетна лица, наравно која дођу у пратњи родитеља, док сваки појединац који крочи на стрелиште, мора да прође кроз кратку обуку инструктора. Након овог процеса, особа може да пуца самостално из ватреног оружија
Стрељачка дружина Нови Сад 1790 Најстарији активни спортски клуб у Србији, настао је из слободног грађанског удруживања поменуте године. Како у клубу истичу, многи стрелци који су чланови „Стрељачке дружине Нови Сад 1790“, представљали су Србију на такмичењима из стрељаштва на европским, светским и олимпијским позорницама.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by NS Strelište (@nsstreliste)


Ова стрељачка дружина послује на две адресе. МК Стрелиште се налази на адреси Пут Шајкашког одреда 1а у Новом Саду, а радно време пиштољског стрелишта, када рекреативци могу заказати термине јесу: уторак и четвртак од 17 до 20 часова, односно субота и недеља од 10 до 14 часова.
Ваздушно стрелиште се налази на адреси Новосадског сајма 60 и тамо се организују школице стрељаштва за децу од 11 до 14 година, као и обуке за безбедно руковање ватреним оружјем, за лица која желе да се баве или већ обављају послове обезбеђења.
У својој понуди оружја имају више врста пиштоља, до ваздушних и аутоматских пушака.
Спортско удружење за практично стрељаштво „Спартанац „ Ово стрељачко удружење налази се на адреси Лазе Нанчића 15 у Новом Саду и нуди такмичарско искуство и сјајно је за „team building“.

Наравно имају и инструкторе задужене за обуку стрелаца, као и разноврсни асортиман пиштоља и пушака различитог калибра.
Да би сте резервисали термин у овом клубу, морате да попуните и пошаљете образац на сајту и одаберете један од пакета у понуди. У зависности од пакета имаћете прилику да пуцате из више различитих врста оружја, а за победника ће бити проглашен најпрецизнији стрелац, док ће сви учесници добити сертификате о положеном курсу.
Пакети су:
„Entry handgun“ – 5 пиштоља, 65 метака (11.000 рсд) „Basic“ – 4 пиштоља, три пушке 90 метака (14.600 рсд) „Advanced“ 3 пиштоља, 6 пушака (19.300 рсд) „Military“ 4 пиштоља, 8 пушака (27.500 рсд) Цену обуке и комплетан ценовник можете погледати на линку.
Спортско друштво „Новолин“ Спортско друштво „Новолин“ је за оне који желе да се професионално баве стрељаштвом. У стрељани овог друштва стационираној на адреси Стевана Мусића 11, се обучавају будући такмичари у овом спорту, а врата су им отворена за почетнике свих генерација.

Стручни тим тренера у „Новолин“ спортском друштву гарантује јединствену обуку и истичу да ће посветити колико год је времена потребно како би појединац савладао руковање ватреним оружјем.
Ово спортско друштво се такође може похвалити добрим резултатима како на државном тако и на регионалном нивоу.
Више информација можете пронаћи на њиховој Фејсбук страници.
Са овим уједно и заокружујемо листу стрељана у Новом Саду, а уколико желите да се окушате у овом спорту сада знате где да се упутите. Правилна едукација о употреби и безбедном руковању ватреним оружјем вишеструко оплемењује карактер појединца, јача његово самопоуздање, такмичарски дух, осећај одговорности за своје поступке, док само стрељаштво представља незаборавно искуство.
Наравно уколико знате за неке стрељане на територији Новог Сада, а да нису наведене у тексту, пишите нам.
Koje su najbolje radnje u Novom Sadu za kupovinu sportske opreme?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосадске стрељане: Где можете испробати своју прецизност из ватреног оружја? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.