Никарагва депортовала заточене опозиционаре у САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2023, 15:58

Никарагва депортовала заточене опозиционаре у САД

Никарагва је депортовала 222 од 245 заточених представника опозиције у Сједињене Америчке Државе. Фото: Танјуг/AP Photo/Jose Luis Magana На овај начин је у САД депортован и вођа опозиције Хуан Себастијан Чаморо, као и бивши председнички кандидат Феликс Марадиага, који је одмах након слетања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у САД сазнао да му је одузето држављантво Никарагве, преноси Би-Би-Си.
Председник Никарагве Данијел Ортега, који је на овој функцији од 2007. године, изјавио је за локалну телевизију у Никарагви да су депортовани опозиционари „агенти“ страних сила који желе да подрију национални суверенитет, преноси Ројтерс.
„Нека узму своје плаћенике,“ додао је Ортега. Председник САД Џозеф Бајден изразио је задовољство због доласка затвореника из Никарагве у САД, преноси Би-Би-Си.
„Срећни смо што смо их добили, а ја сам задовољан што су на слободи,“ рекао је Бајден у изјави за америчку телевизију Телемундо која емитује на шпанском језику.
Žestoki napadi ruskih snaga, na Zaporožje ispaljeno 17 raketa za sat vremena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Никарагва депортовала заточене опозиционаре у САД се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.