Вучевић обишао центар за обуку у касарни у Лесковцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2023, 15:49

Вучевић обишао центар за обуку у касарни у Лесковцу

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас Трећи центар за обуку у касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу. Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда Министра Вучевића дочекао је командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са командантима бригада и центара Команде за обуку, а на састанку који је уследио су разговарали о кључним задацима и плановима за наредни период.
Министар Вучевић истакао је да је посету Јабланичком округу започео обиласком ове касарне.
„Сагледали смо све оно што је пред нама и шта даље да радимо да још припремљенији дочекамо следећу класу војника на добровољном служењу војног рока, али и оно што ради, свеукупно у својим мисијама и задацима Команда за обуку, а што је далеко сложеније и свеобухватније“, рекао је Вучевић.
Вучевић је обишао и спомен обележје јунацима одбране СРЈ погинулим у зони одговорности 549. моторизоване бригаде, где је одао пошту настрадалима. Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда „Велика је част за мене да сам обишао ово свето место, спомен обележје посвећено херојској 549. моторизованој бригади, људима који су бранили нашу државу Србију тамо где је било најтеже, у зони на КиМ која је била изложена и НАТО агресији и терористичким нападима ОВК “ нагласио је министар Вучевић.
Према његовим речима, то је нешто што никог не може и не би смело да остави равнодушног.
„Не да би остали заглављени у прошлости, него да би разумели какве смо жртве поднели да би данас слободно овде ходали и причали, разговарали, правили нове планове и разумели нашу одговорност према будућим генерацијама. Веома сам задовољан активностима које Команда за обуку Војске Србије ради, укупним задацима и мисијама које дефинише и Генералштаб Војске Србије и Министарство одбране и оно што очекује држава Србија“ закључио је министар Вучевић.
U pripremi nove penzionerske kartice za celu Srbiju-upotreba od 1.oktobra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић обишао центар за обуку у касарни у Лесковцу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.