Русија ће можда ограничити производњу нафте због западних санкција

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2023, 10:16

Русија ће можда ограничити производњу нафте због западних санкција

Потпредседник руске владе Александар Новак изјавио је данас на конференцији за новинаре да постоји ризик од смањења производње нафте у Русији због ограничења цене руских сировина које су увеле ЕУ и земље Г7. Фото: Pixabay/Robzor Одговарајући на новинарско питање да ли сада постоје >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << предуслови за смањење производње нафте, потпредседник владе је рекао:
„Да, постоје такви ризици. Проценићемо их у блиској будућности“, преносе РИА Новости.
Новак је раније у фебруару рекао да је производња у Русији у јануару остала на нивоу децембра, око 9,8 – 9,9 милиона барела дневно, а почетком фебруара је била на истом нивоу.
Он је крајем прошле године најавио да је Русија, због ограничења цена руске нафте у ЕУ и земљама Г7 спремна да смањи производњу нафте почетком 2023. за пет до седам одсто, односно за 500 – 700 хиљада барела дневно.
Западне нафтне санкције ступиле су на снагу 5. децембра 2022. године, подсећа агенција.
Европска унија, земље Г7 и Аустралија увеле су ограничење цене руске нафте за поморски транспорт од 60 долара по барелу.
Norvežani smenili Ruse sa vrha trona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија ће можда ограничити производњу нафте због западних санкција се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.