Зеленски: Стално морам да убеђујем Шолца да помогне

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2023, 22:11

Зеленски: Стално морам да убеђујем Шолца да помогне

 Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да “стално мора да убеђује“ немачког канцелара Олафа Шолца да помогне Украјини зарад Европе. Фото: Танјуг/Stefan Rousseau/pool photo via AP Он је у интервјуу за немачки лист „Шпигел“ оценио да је однос који има са Немачком пун успона >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и падова.
“Морам стално да вршим притисак да бих помогао Украјини и да стално убеђујем Шолца да та помоћ није за нас, већ за Европљане“, рекао је Зеленски.
Украјински председник је рекао да је захвалан што је Немачка послала противваздушне системе ИРИС-Т за које је рекао да су спасили многе животе, али да је ситуација са слањем тенкова вратила однос Немачке и Украјине у ‘тешку фазу’. Немачка је крајем јануара одлучила да пошаље тенкове Леопард 2 у Украјину, а „Шпигел“ подсећа да је и пре тога Немачка била други највећи донатор војне опреме Кијеву после САД.
Како подсећа немачки лист, Шолц је раније критиковао јавно „такмичење“ међу неким земљама у томе ко може да што брже испоручи што више оружја Украјини, уз образложење да се такве одлуке морају доносити поверљиво, и да одлуке морају бити производ комуникације међу партнерима.
EU lideri najavljuju veću vojnu pomoć Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Зеленски: Стално морам да убеђујем Шолца да помогне се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.