Јапан:Сумњиви балон летео прошле године код острва Кјушу

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2023, 12:51

Јапан:Сумњиви балон летео прошле године код острва Кјушу

Неидентификовани балон примећен је изнад мора код острва Кјушу на југозападу Јапана прошле године, саопштила је данас јапанска влада. Фото: Танјуг/AP Photo/Hiro Komae Главни секретар кабинета Хироказу Мацуно саопштио је на конференцији за новинаре да Јапан ради са Вашингтоном на утврђивању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ли је објекат примећен у јануару 2022. био кинески балон сличан оном који је оборен у суботу код обале америчке савезне државе Јужне Каролине, након што је прешао преко континенталног дела Сједињених Америчких Држава.
Мацуно је рекао да је балон примећен током редовних активности праћења јапанске војске, али није прецизирао како су оружане снаге реаговале на инцидент.
У последњем инциденту који је пријавила влада, балон је откривен изнад мора код Јапана, а не у његовом ваздушном простору, наводи јапанска новинска агенција Кјодо.
Слични летећи објекти су раније потврђени 2020. и 2021. године у североисточном региону Јапана, саопштила је раније влада. Пекинг тврди да је кинески балон оборен код обале Јужне Каролине коришц́ен у цивилне истраживачке сврхе.
НБЦ Њуз је известио да Вашингтон верује да су кинески балони за надзор летели у ваздушном простору више од 40 земаља.
Više od 16.000 žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан:Сумњиви балон летео прошле године код острва Кјушу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.