Ердоган данас на југу Турске у областима погођеним земљотресом

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2023, 12:13

Ердоган данас на југу Турске у областима погођеним земљотресом

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган посетиће данас још три области на југу земље које су погођене разорним земљотресом, преноси Си-Ен-Ен турске медије. Фото: Танјуг/Turkish Presidency via AP  Ердоган ће посетити јужне градове Газиантеп, Османије и Килис, који се налазе у близини границе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са Сиријом, саопштио је ТРТ Хабер.
Ердоган је јуче обишао центар за хитну помоћ који је успоставила турска агенција за управљање катастрофама у близини епицентра у округу Пазарчик, као и хуманитарне акције које се спроводе у провинцијама Адана, Хатај и Кахраманмараш. Број погинулих у разорном земљотресу, који је у понедељак погодио Турску и Сирију, сада је најмање 16.035.
У Сирији је укупан број погинулих најмање 3.162, укључујући 1.900 у областима које држе побуњеници на северозападу, према организацији цивилне одбране „Бели шлемови”. У деловима земље које контролише влада забележена су око 1.262 смртна случаја, јављају сиријски државни медији.
У Турској је број жртава порастао на најмање 12.873, саопштила је у четвртак турска Агенција за катастрофе и ванредне ситуације (АФАД), наводи Си-Ен-Ен.
Više od 16.000 žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган данас на југу Турске у областима погођеним земљотресом се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.