Блинкен: САД поделиле информације о кинеском балону са десетинама земаља

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2023, 08:11

Блинкен: САД поделиле информације о кинеском балону са десетинама земаља

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је данас, на конференцији за новинаре са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, да су Сједињене Америчке Државе поделиле информације о кинеском шпијунском балону са десетинама земаља широм света. Фото: Танјуг/AP Photo/Jacquelyn >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Martin Према Блинкеновим речима, са Столтенбергом су вођени разговори о системским тактичким изазовима које Кина поставља пред Северноатлантску алијансу.
Он је навео да готово из сата у сат пристижу додатне информације о балону, који је у суботу оборен изнад територијалних вода САД у Атлантику, код обала Јужне Каролине, преноси Ројтерс. Столтенберг је указао да лет балона представља већ виђен образац кинеског понашања и упозорио да је потребно бити свестан постојања сталног ризика од кинеских обавештајних активности.
Генерални секретар НАТО је истакао да је Кина, без икакве транспарентности, значајно повећавала своје војне снаге, укључујући и нуклеарне потенцијале.
SAD: Kineski balon deo vojne posmatračke operacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: САД поделиле информације о кинеском балону са десетинама земаља се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.