Рига: Још се гаси пожар у фабрици америчког произвођача дронова

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2023, 17:41

Рига: Још се гаси пожар у фабрици америчког произвођача дронова

У летонској престоници Риги ватрогасци су данас наставили да гасе пожар у фабрици америчког произвођача дронова, који снабдева украјинску војску, јавио је летонски јавни емитер ЛСМ. Фото: Илустрација/Pexels/Pixabay Локална полиција је саопштила да није откривено ништа што би >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << указивало на саботажу. Како се наводи, портпарол полиције је рекао да су полицајци свесни да је фабрика испоручила беспилотне летелице у Украјину, али да током истраге нису открили ништа сумњиво.
Три особе су повређене и 600 квадрата фабрике је уништено у пожару који је избио у уторак, пренео је Ројтерс.
Ватрогасци и спасиоци радили су четири сата на обуздавању пожара у производној згради, саопштила је ватрогасна бригада на Твитеру.
У Летонији, у градићу Марупе, код Риге, налази се једини европски производни погон америчке компаније „Еџ аутономи“ која производи дронове.
Pjongjang: Vojna parada povodom Dana armije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рига: Још се гаси пожар у фабрици америчког произвођача дронова се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.