Папа Фрања позвао на пружање подршке жртвама земљотреса у Сирији и Турској

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2023, 15:15

Папа Фрања позвао на пружање подршке жртвама земљотреса у Сирији и Турској

Папа Фрања посветио је данас молитву хиљадама жртава земљотреса у Сирији и Турској и позвао међународну заједницу да настави да подржава напоре за спасавање и њихов опоравак. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Medichini „Молим се за њих с емоцијама и желео сам да кажем да сам близак овим људима, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << породицама жртава и свима који пате због ове разорне катастрофе“, рекао је он.
Папа Фрања се на крају своје недељне аудијенције у дворани Павла VI у Ватикану, захвалио онима који пружају помоц́ и „охрабрујем све да покажу солидарност са угроженим земљама, од којих су неке већ исцрпљене дугим ратом“.
У разорним земљотресима у Турској и Сирији погинуло је, према најновијим подацима, више од 11.000 људи, пренели су светски медији. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган саопштио је да је број жртава земљотреса у Турској порастао на 8.574, а да су у тој земљи повређене 49.133 особе.
Раније је саопштено да је у Сирији погинуло више од 2.500 људи.
Broj mrtvih u zemljotresu u Turskoj i Siriji premašio 11.000

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа Фрања позвао на пружање подршке жртвама земљотреса у Сирији и Турској се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.