Рецепт дана: Кифлице које се “праве саме”

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2023, 06:31

Рецепт дана: Кифлице које се “праве саме”

Да ли сами припремате кифлице и пецива? Понекад се чини да су нам потребне врло веште руке или магија да бисмо умесили кифлице, али ако нађете добар рецепт, припрема је заправо веома једноставна и не треба вам магични штапић. Фото: Pixabay/takemywordcopy Састојци: 800 грама обичног брашна 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << грама сувог квасца 1 кашика шећера 50 милилитара млаке воде 2 кашичице соли 300 милилитара млаког течног јогурта 100 милилитара млаке воде 100 милилитара уља 125 грама путера 1 јаје За премаз:
1 жуманца 2 кашике јогурта семенке по жељи крупна со Припрема: Просејати брашно и у средину ставити суви квасац и шећер. Сипати 50 милилитара воде, мало промешати и оставити 10 минута да се квасац активира. Додајте остале састојке за тесто и врло кратко умесите средње меко тесто. Покријте посуду крпом и оставите је на топлом 15 минута. После 15 минута умесити тесто до краја. Сада мешајте око пет минута непрекидно. Покријте крпом и оставите на топлом месту 45 минута док се тесто не удвостручи. Припремите пуњење. Измиксајте путер и додајте јаје и добро промешајте. Тесто поделити на четири једнака дела, сваки разваљати у правоугаоник. На сваки правоугаоник премазати по једну четвртину фила од путера и уролати. Поновите поступак са преосталим комадима теста. Исеците троуглове, па их оставите да одмарају око пола сата у плеху обложеном масним папиром. Пре печења премазати жуманцетом помешаним са јогуртом, посути семенкама по жељи и крупном сољу. Пеците у загрејаној рерни на 210 степени 25 до 30 минута. Печено пециво прекријте папиром за печење и сувом кухињском крпом и оставите око 15 минута, а затим послужите.
Пријатно!
Najbolji načini za čuvanje brašna, šećera i drugih sastojaka za kolače

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Кифлице које се “праве саме” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.