
Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2023, 06:31
Рецепт дана: Кифлице које се “праве саме”
Да ли сами припремате кифлице и пецива? Понекад се чини да су нам потребне врло веште руке или магија да бисмо умесили кифлице, али ако нађете добар рецепт, припрема је заправо веома једноставна и не треба вам магични штапић.
Фото: Pixabay/takemywordcopy
Састојци:
800 грама обичног брашна
12 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << грама сувог квасца
1 кашика шећера
50 милилитара млаке воде
2 кашичице соли
300 милилитара млаког течног јогурта
100 милилитара млаке воде
100 милилитара уља
125 грама путера
1 јаје
За премаз:
1 жуманца
2 кашике јогурта
семенке по жељи
крупна со
Припрема:
Просејати брашно и у средину ставити суви квасац и шећер. Сипати 50 милилитара воде, мало промешати и оставити 10 минута да се квасац активира. Додајте остале састојке за тесто и врло кратко умесите средње меко тесто. Покријте посуду крпом и оставите је на топлом 15 минута. После 15 минута умесити тесто до краја. Сада мешајте око пет минута непрекидно. Покријте крпом и оставите на топлом месту 45 минута док се тесто не удвостручи. Припремите пуњење. Измиксајте путер и додајте јаје и добро промешајте. Тесто поделити на четири једнака дела, сваки разваљати у правоугаоник. На сваки правоугаоник премазати по једну четвртину фила од путера и уролати. Поновите поступак са преосталим комадима теста. Исеците троуглове, па их оставите да одмарају око пола сата у плеху обложеном масним папиром. Пре печења премазати жуманцетом помешаним са јогуртом, посути семенкама по жељи и крупном сољу. Пеците у загрејаној рерни на 210 степени 25 до 30 минута. Печено пециво прекријте папиром за печење и сувом кухињском крпом и оставите око 15 минута, а затим послужите.
Пријатно!
Najbolji načini za čuvanje brašna, šećera i drugih sastojaka za kolače
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Кифлице које се “праве саме” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.