Швајцарски инвеститор спреман да уложи две милијарде евра у Србију

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2023, 20:25

Швајцарски инвеститор спреман да уложи две милијарде евра у Србију

Оснивач швајцарске консултанске куће „GapBridge AG Mark Klapason“ рекао је данас министру привреде Радету Басти да је спреман да инвестира две милијарде евра у Србију. Фото: Pixabay/Hans Како је саопштило Министарство привреде, након што му је Баста представио погодности за улагање у Србију, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << швајцарски инвеститор је рекао да је заинтерсован за „greenfield“ и „braunfield“ инвестирање у области финансија, банкарског сектора, осигурања, нових технологија и некретнина.
Министар је рекао да је глобална криза према досадашњим подацима оставила мање последице на Србију у поређењу са већином европских земаља, а разлог је политичка, макроекономска и финансијска стабилност Србије.
„Србија је препозната као добар и поуздан партнер“, поручио је Баста и додао да у приватизационом портфељу Министарства привреде има 58 компанија које представаљају добру шансу за инвестирање потенцијалних швајцарских партнера.
Srbija i Mađarska posvećene daljem razvoju saradnje u više sfera energetike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Швајцарски инвеститор спреман да уложи две милијарде евра у Србију се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.