Бела кућа: Шпијунски балон ничим не доприноси односима између Кине и САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2023, 21:42

Бела кућа: Шпијунски балон ничим не доприноси односима између Кине и САД

Бела кућа саопштила је данас да прелет кинеског шпијунског балона над Сједињеним Државама није ничим допринео побољшању ионако напетих односа САД са Пекингом. Фото: WikimediaCommons/Matt H. Wade Портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби рекао је да ће амерички званичници правовремено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << најавити кад ће државни секретар Ентони Блинкен отпутовати у Пекинг, што је одложено због балона који је уочен изнад САД, преноси Ројтерс.
“Нико овде не жели сукоб“, рекао је Кирби.
Америчка Савезна управа за авијацију саопштила је раније да је привремено забранила цивилне летове у кругу од 260 квадратних километара изнад Атлантског океана и око обале Јужне Каролине у циљу “националне безбедности”, потенцијално припремивши ситуацију за обарање наводног кинеског шпијунског балона.
Портпарол кинеског Министарства спољних послова саопштио је да је балон цивилни и да се користи у метеоролошке и друге научне сврхе, као и да је непланирано скренуо са предвиђеног курса.
Москва испитује да ли је украјинска војска користила хемијско оружје код Бахмута

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа: Шпијунски балон ничим не доприноси односима између Кине и САД се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.