Москва испитује да ли је украјинска војска користила хемијско оружје код Бахмута

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2023, 20:46

Москва испитује да ли је украјинска војска користила хемијско оружје код Бахмута

Руски државни Истражни комитет саопштио је данас да испитује наводе да је украјинска војска користила хемијско оружје у близини градова Соледара и Бахмута у Украјини. Фото: Wikimedia Commons/alvesgasper Украјинско министарство одбране није одмах одговорило на питање о наводима, пренео >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Ројтерс.
Истражни комитет саопштио је да је самопроглашена Доњецка Народна Република (ДНР) известила о употреби хемијског оружја из украјинских дронова на две локације.
Из ДНР тврде да се, као резултат, руском војницима погоршало здравље и да су им се испољавали симптоми тровања.
Русија је раније упозоравала на могућност да Украјина може да употреби неконвенционално оружје, укључујући биолошко оружје и „прљаву“ бомбу.
Кијев и Запад су демантовали такве тврдње.
Британија, Пакистан и Аустрија шаљу помоћ у Турску након разорног земљотреса

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Москва испитује да ли је украјинска војска користила хемијско оружје код Бахмута се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.