Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2023, 20:07

ЕУ сазива кризни састанак како би организовала помоћ угроженима у Турској и Сирији

Фото: Unsplash/carlbcampbell Састанак ће бити усредсређен на координацији мера подршке ЕУ погођеним регионима, преноси Би-Би-Си.
Састанци ИПЦР-а обично укључују релевантне институције ЕУ, и представнике свих земаља чланица погођених кризом.
Из ЕУ саопштавају да ће формирати и послати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Турску тимове за потрагу и спасавање – и пружити услуге сателитског система Коперникус.
Раније су високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ и комесар за управљање кризама Јанез Ленарчич рекли да је ЕУ спремна да подржи погођене у Сирији, кроз своје програме хуманитарне помоћи.
Најмање 2.300 људи погинуло је данас у Турској и Сирији након што је снажан земљотрес јачине 7,8 степени Рихтерове скале погодио југ Турске.
Шеф турске агенције за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама навео је да је у тој земљи погинуло најмање 1.498 особа, а 8.533 је повређено.
Британија, Пакистан и Аустрија шаљу помоћ у Турску након разорног земљотреса

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ сазива кризни састанак како би организовала помоћ угроженима у Турској и Сирији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.