Којој фирми је продата чувена Генекс кула?

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2023, 18:06

Којој фирми је продата чувена Генекс кула?

Генекс кула, познатија као „Западна капија Београда“ продата је данас на лицитацији, из трећег покушаја, фирми Еурека бар за 2,4 милијарде динара или нешто више од 20 милиона евра, сазнаје Танјуг. Фото: Танјуг/Раде Прелић Пословни део Генекс куле је процењен на 834 милиона динара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << (834.682.073) и за „Западну капију Беогада“ надметало се седам купаца.
То су били, поред Еурека бара, и НР Девелопмент, Сингидунум универзитет Звонко Гобељић, Тардyцон холдинг лимитед, Самерс и Еxеоне.
Прво јавно надметање је било 23. маја прошле године и није било заинтересованих купаца, а почетна цена је била око две милијарде динара.
Тако је било и када је оглашена други пут на продају 25. јула, са ценом од 1,46 милијарди динара.
Привредни суд у Београду је у марту 2017. прогласио банкрот у Генералекспорту, који је у стечају од 2015. године.
На продају је понуђено 28 пословних простора укупне површине 14.943 метра квадратна, као и простори између 27. и 37. спрата чија је укупна површина 1.450 квадрата. У целину је уврштена и гаража површине ко 9.000 квадрата, као и 10 гаражних простора површине 6.445 квадрата. Зграда у Улици Народних хероја 43 у власништву је компаније за међународну и унутрашњу трговину, хотелијерство, угоститељство и ваздушни саобраћај Генералеxпорт у стечају.
Генекс кула почетком 2009. године је била први пут понуђена на продају, када је почетна цена била 20,8 милиона евра
Najtraženije jabuke na Veletržnici Beograd

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Којој фирми је продата чувена Генекс кула? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.