Папа Фрања рекао да се нада да ће посетити Монголију у септембру

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Feb.2023, 22:01

Папа Фрања рекао да се нада да ће посетити Монголију у септембру

Папа Фрања изјавио је данас, на повратку из посете Јужном Судану и Конгу, да очекује да ц́е наставити да путује, упркос болести колена и изразио очекивање да ће у септембру посетити Монголију. Фото: Танјуг/AP/Alesandra Tarantino Током уобичајеног разговора са новинарима на повратку са >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << путовања у иностранство, 86-годишњи папа се, говорећи о свом здрављу, нашалио рекавши да неће гром у коприве.
Папу је хронична болест колена приморала да месецима користи инвалидска колица и штап.
Папа је најавио да ће посетити Марсељ 29. септембра, а да затим планира да посети Монголију, али да то још није извесно, јавио је Ројтерс.
Папа је именовао у августу прошле године надбискупа Италијана Ђорђа Маренга за првог кардинала са седиштем у Монголији, где се налази и администратор католичке цркве. У Монголији има мање од 1.500 католика, али је стратешки значајна јер се граничи са Кином где Ватикан покушава да побољша положај католика, указала је британска агенција.
Papa i vođa prezviterijanske crkve osudili zakonske kazne za homoseksualce

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа Фрања рекао да се нада да ће посетити Монголију у септембру се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.