Колико је здраво ујутро попити сок од наранџе?

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Feb.2023, 19:00

Колико је здраво ујутро попити сок од наранџе?

Ако мислите да јутарња порција сока од поморанџе може побољшати ваше здравље, потребно је да се упознате са резултатима истраживања објављеним у часопису „Аppetite“. Фото: Pixabay/stevepb  Научници су открили да честа конзумација воћних сокова повећава ризик од срчаних обољења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и можданог удара. Научници из Аустралије су спровели ову студију како би утврдили да ли природни воћни сокови могу побољшати или погоршати здравље. Иако су природни воћни сокови увек бољи избор од вештачки заслађених и газираних сокова, понекад су штетни.
За разлику од самог воћа, сокови неће дати осећај ситости јер не садрже влакна. Због тога је врло лако унети више калорија него када једете цело свеже воће. У студији је учествовало 160 здравих одраслих особа.
Од учесника се тражило да попуне упитник који садржи питања о њиховим навикама у исхрани. Фото: Pixabay/Pexels Истраживачи су затим измерили ниво крвног притиска учесника. Резултати студије су показали да људи који су свакодневно конзумирали воћни сок имају већи ризик од развоја високог крвног притиска, у поређењу са својим вршњацима који су повремено или ретко пили воћни сок. Међутим, резултате истраживања и даље није потребно узимати у обзир приликом увођења здравих навика у исхрани јер је узорак учесника био мали и научници нису узели у обзир друге факторе осим навика у исхрани.
Међутим, морате схватити да воћни сокови такође садрже калорије. Око 250 мл сока од поморанџе садржи 80 калорија. Ове калорије не прате једињења која нас чине ситима, као што је случај са целим воћем, па је скоро увек бољи избор прескочити сокове.
Zašto je kora od banane dobra za područje ispod očiju?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико је здраво ујутро попити сок од наранџе? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.