Зашто се плашимо да наручимо вино у ресторану

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Feb.2023, 11:01

Зашто се плашимо да наручимо вино у ресторану

Ако знате да шардоне иде добро уз рибу, каберне совињон уз црвено месо, а ризлинг уз пилетину, у мањини сте. Британска студија показала је да скоро половина Острвљана не зна одакле да почне кад купује вино. Још горе им је у ресторану где, уместо да бирају по укусу или врсти грожђа, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << једноставно одлучују да поруче друго најјефтиније вино са менија. Фото: Pexels/Cottonbro studio Чак 70% каже да би волели да пробају нову врсту вина, а опет на лицу места стално бирају исто. Петина признаје да их застрашују не само високе цене, већ и предуга листа пића. Сваки четврти би волео да зна више о божанском пићу како би могао да импресионира окружење, посебно вољену особу. Опет, сваки пети не зна које вино да изабере кад прави кућну забаву.
Испитаници су опуштенији и склонији експериментисању у супермаркету него у ресторану. Разлог опуштености лежи у нижим ценама, љубазнијем особљу, али и чињеници да се не плаше да ће погрешно изговорити име вина. Иначе, најчешћи избор Британаца су просеко и пинот грис.
Kako da pripremite kinou?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто се плашимо да наручимо вино у ресторану се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.