
Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Feb.2023, 11:01
Зашто се плашимо да наручимо вино у ресторану
Ако знате да шардоне иде добро уз рибу, каберне совињон уз црвено месо, а ризлинг уз пилетину, у мањини сте. Британска студија показала је да скоро половина Острвљана не зна одакле да почне кад купује вино. Још горе им је у ресторану где, уместо да бирају по укусу или врсти грожђа, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << једноставно одлучују да поруче друго најјефтиније вино са менија.
Фото: Pexels/Cottonbro studio
Чак 70% каже да би волели да пробају нову врсту вина, а опет на лицу места стално бирају исто. Петина признаје да их застрашују не само високе цене, већ и предуга листа пића. Сваки четврти би волео да зна више о божанском пићу како би могао да импресионира окружење, посебно вољену особу. Опет, сваки пети не зна које вино да изабере кад прави кућну забаву.
Испитаници су опуштенији и склонији експериментисању у супермаркету него у ресторану. Разлог опуштености лежи у нижим ценама, љубазнијем особљу, али и чињеници да се не плаше да ће погрешно изговорити име вина. Иначе, најчешћи избор Британаца су просеко и пинот грис.
Kako da pripremite kinou?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто се плашимо да наручимо вино у ресторану се појављује прво на Градске инфо.