
Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Feb.2023, 06:00
Рецепт дана: Пржени пиринач
Пржени пиринач је традиционално јело југоисточне Азије, а укључује оброк на бази куваног пиринча који се затим пржи у воку или већем тигању са поврћем, месом и састојцима по жељи. Може се послужити као прилог или као самостално јело.
Фото: Pixabay/takenahrs
Састојци:
700 грама куваног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пиринча
70 грама смрзнутог грашка
3 чена белог лука
3 кашике путера
3 кашике соја соса
2 шаргарепе
2 јаја
1 мали лук
½ кашичице сусамовог уља
со и бибер
Припрема:
У воку или већем тигању загрејте једну кашику путера, а затим испеците јаја на умућеним јајима. Извадите пржена јаја из тигања и оставите на страну. У истом тигању загрејте другу кашику путера и пропржите лук и шаргарепу које сте исецкали на мање комаде. Пропржите све заједно са мало соли и бибера око четири до пет минута док поврће не омекша. Додајте сецкани бели лук и све заједно динстајте још пола минута. На једну страну тигања ставите поврће, а на другу истопите последњу кашику путера. У тигањ додајте кувани пиринач, смрзнути грашак, соја сос и сусамово уље и све помешајте са поврћем. Пржите на јакој ватри око три минута док пиринач „попије“ све укусе и постане хрскав. Вратите јаја у тигањ, све заједно измешајте и послужите. Украсите комадићем младог лука.
Пријатно!
Kako da skuvate pirinač na što lakši i efikasiji način
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пржени пиринач се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.