Рецепт дана: Пржени пиринач

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Feb.2023, 06:00

Рецепт дана: Пржени пиринач

Пржени пиринач је традиционално јело југоисточне Азије, а укључује оброк на бази куваног пиринча који се затим пржи у воку или већем тигању са поврћем, месом и састојцима по жељи. Може се послужити као прилог или као самостално јело. Фото: Pixabay/takenahrs Састојци: 700 грама куваног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пиринча 70 грама смрзнутог грашка 3 чена белог лука 3 кашике путера 3 кашике соја соса 2 шаргарепе 2 јаја 1 мали лук ½ кашичице сусамовог уља со и бибер Припрема: У воку или већем тигању загрејте једну кашику путера, а затим испеците јаја на умућеним јајима. Извадите пржена јаја из тигања и оставите на страну. У истом тигању загрејте другу кашику путера и пропржите лук и шаргарепу које сте исецкали на мање комаде. Пропржите све заједно са мало соли и бибера око четири до пет минута док поврће не омекша. Додајте сецкани бели лук и све заједно динстајте још пола минута. На једну страну тигања ставите поврће, а на другу истопите последњу кашику путера. У тигањ додајте кувани пиринач, смрзнути грашак, соја сос и сусамово уље и све помешајте са поврћем. Пржите на јакој ватри око три минута док пиринач „попије“ све укусе и постане хрскав. Вратите јаја у тигањ, све заједно измешајте и послужите. Украсите комадићем младог лука.
Пријатно!
Kako da skuvate pirinač na što lakši i efikasiji način

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пржени пиринач се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.