Званичник Стејт Департмента: Блинкен ће отићи у Кину кад буде услова за то

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Feb.2023, 19:41

Званичник Стејт Департмента: Блинкен ће отићи у Кину кад буде услова за то

Неименовани високи званичник Стејт департмента изјавио је данас за Ројтерс да је амерички државни секретат Ентони Блинкен одложио планирани пут у Кину због тензија око кинеског шпијунског балона који је уочен изнад САД и додао да ће Блинкен путовати у Кину “када услови то >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дозволе“. Фото: Танјуг Како наводи Ројтерс, Кина је раније изразила жаљење што је ‘цивилно’ ваздушно пловило залутало на територију САД након што је скренуло с курса, што је изазвало тензије у односима САД и Кине.
“Приметили смо ту изјаву Народне Републике Кине, али присуство балона у нашем ваздушном простору је јасно кршење нашег суверенитета, као и међународног права, и неприхватљиво је да се то догодило“ рекао је званичник.
Он је рекао и да је након консултација са “међуагенцијским партнерима, као и са Конгресом“, закључено да у овом тренутку нема правих услова да секретар Блинкен путује у Кину.
Peking: Pratimo situaciju i izveštaje o balonu za nadzor u SAD

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Званичник Стејт Департмента: Блинкен ће отићи у Кину кад буде услова за то се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.